joi, 29 octombrie 2009

Vintage note – Boemi sau lameri?


Sint oameni si oameni. Sint cei care te vad pe strada si nu te observa, te imping in tramvai si nu-si dau seama, afla ca s-a schimbat anotimpul de la stiri. Si sint ceilalti. Ceilalti se numesc boemi, dimineata isi savureaza cafeaua timp de o ora privind in gol, in drum spre munca incearca sa citeasca gindurile celor de pe strada, nu se grabesc niciodata, timpul le este relativ iar inspiratia le vine mereu “la pachet” cu o tigara. Acestia isi incheie seara alaturi de Sinatra, de un pahar de vin si de propriile ginduri tranformate in adevarate filozofii.

Intrebarea este, sintem boemi sau doar ne numim asa si sintem de fapt lameri? Ei vad frunza, noi vedem nervurile din ea, ei traiesc momentul, noi traim momentul imaginar, ei asculta “artisti” vii, noi pe aceia “putin decedati”, ei isi incheie ziua in pat cu partenerul, noi cu vin si discuri vinil, ei danseaza pina la epuizare in cluburi, noi tremuram la sunetul unui saxofon, ei merg la shopping, noi la opera, ei locuiesc cu prietenii sau partenerul, pe noi ne asteapta acasa o pisica, ei iubesc soarele si vara, noi ploaia si toamna. Pina la urma cine traieste? Sintem boemi sau doar ne ascundem de lume? “Nice and easy does it every time”? Poate totusi, ar trebui sa ne scuturam putin de praf, dar sa traim cu aceeasi intensitate momentele simple.

Un comentariu:

 1. Noi suntem noi, mereu grabiti, ne batem cu pumnul in piept ca vom face n-spee mii de lucruri, dar nu reusim sa ne tinem de cuvant, caci mereu gasim altceva de facut care ne determina sa uitam!

  Sustinem sus si tare ca ne numim prieteni adevarati, dar foarte putini stiu ce inseamna asta! Noi suntem de 100 de ori mai buni decat doamna de la colt, doar pentru ca avem o situatie materiala mai buna.

  Suntem cei care judecam,in secunda doi, doar pentru ca nu avem puterea sa intelegem! Nu ne schimbam deloc, suntem cicalitori, enervanti, mereu in plus, inutili (si lista poate continua la nesfarsit!, catalogati ca vrem raul celei/ celui pe care o/ il iubim :(.

  Nu ne acceptam asa cum suntem, motiv pentru care mai bine stai cuminte in bancuta ta, poate asa o sa reusesti sa multumesti pe toata lumea.

  Am scris un post intreg despre "cine suntem azi?" :D

  P.S. Felicitari pentru blog :P

  RăspundețiȘtergere

A apărut o eroare în acest obiect gadget